måndag 15 september 2014

Vintage living - bath

vintage living, bath room

Det här med att fota ett rum och visa inredning...
Lätt som plätt.

Trodde jag ja...

Det visade sig att det faktiskt är bland det svåraste jag någonsin givit mig på. Jag inser naturligtvis att det finns speciella objektiv man ska använda, tror de heter något i stil med v i d v i n k e l...

Men jag trodde i mitt stilla sinne att efterbilderna åtminstone skulle se ut som efterbilder, med en slående skillnad mot förebilderna...

Men självklart inte.

Sådär.

Nu har jag klagat färdigt.

BADRUMMET FÖRE:När vi tog över skolan bestämde vi snabbt att toaletten skulle bli först ut att få en uppfräschning. Vad som inte syns på bilden ovan är att väggen faktiskt var ganska mörk-... något typ av onämnbar -grådassig färg som inte alls såg så mild och fin ut som på bilden. Dessutom hade färgen lappats och lagats när man bytt inredning vilket resulterat i diverse kulörer som inte ens var i närheten av varandra i tonen. Jag tänker inte ens gå in på hur det såg ut fläckvis, typ i närheten av toaletten.

Hyllorna ni ser ovanför toaletten hade målats som hastigast, liksom vissa av konsolerna. De var... ja visserligen schabby men definitivt inte på ett chict sätt. Och spegelskåpet... Inte det mest fräscha. Faktiskt så ofräscht att inte ens Vim kunde rädda det.

Vi (läs jag) började att måla inne på toaletten redan andra veckan vi var där i somras. Det var under den period då temperaturen blixtsnabbt steg till 32 på på morgonen så den snabba ommålningen fick helt enkelt ske i etapper, tidiga morgnar innan vi gav oss ut på stranden. Det blev inte så snabbt. Och sedan tog det en hel del tid att enas om inredningen.


vintage living, bath room
Tja... du ser, hade jag haft ett vidvinkelobjektiv hade detta blivit ett perfekt foto...

Vi (läs jag) målade väggen i en kulör som är aningen gulare än äggskal men inte för gul för att kännas gul. Ändå ger den lite värme och färg till rummet.


Spegeln med guldramen skulle egentligen sett helt annorlunda ut,varit lite mindre, haft en lite smalare grå ram och varit köpt på Sommarlagret. Den här kommer från Rusta och är den andra spegeln som är avsedd för detta utrymme, Den första, med grå ram visade jag i ett  tidigare inlägg. Även tvättsäcken är från Rusta.

Snickerierna fick sig också ett lyft och dörren ett par lager lackfärg.

Vill du veta vad som hände med den första spegeln?

vintage living, bath room
Jag tror ingen människa kan förstå hur svårt det var att få till ett par enkla krokar att hänga handdukar på. En sådan enkel sak kan ta veckor när man blandar in en karl i det hela.

vintage living, bath room
På väggen mitt emot tvättmaskinen hade förra ägaren mycket omsorgsfull satt upp ett antal smala hyllplan. Eftersom de inte var tillräckligt smala hade han till och med formskurit dörrlisten för att de skulle få plats. Han hade lagt en massa energi på detta då det handlar sex stycken hyllplan, men han hade inte orkat köpa likadana konsoler till dem eller måla hyllplanen i enhetlig färg. Det sistnämnda fick Isabel göra för att ta bort dem var alltså inte ett alternativ.

Jag köpte små korgar i plast på Rusta för att få någon typ av enhetlig förvaring men för mig är det en aning oklart vad vi ska förvara där då hyllplanen är cirka 15 cm x 60 cm vilket gör användningsområdet en aningens begränsat.


vintage living, bath room

IKEA... ja det är ett kapitel för sig. Hur mycket jag än kämpar för att inte få ett IKEA-hem så är det till slut där vi hamnar. Det här fina turkosa pelarbordet heter Gunnern och finns i vitt också. Det fina med det är att det är tillräckligt litet för att få plats mellan toaletten och handfatet. Även kannan kommer från IKEA.

vintage living, bath room
Ja... så var det detta med spegeln.
Den gråa, handmålade som du kanske kommer ihåg?
Den lade jag ner på golvet i skolsalen, precis under fönstret, vid långändan av matbordet. Där skulle den ligga skyddad, ingen skulle riskera att gå på den, inget skulle ramla ner och den skulle alltså inte orsaka några års olycka alls.

Om det inte varit för djuret Allis. Hon hoppade upp på fönsterkarmen, gick omkring lite och knuffade ned en av ljusstakarna som stod där. Hon som under de två år vi haft henne bara knuffat ner en enda sak tidigare.

Det positiva är att Allis lär vara en katt och katter har som bekant nio liv...

Inga kommentarer: