tisdag 12 augusti 2014

Vintage living

Idag är det premiär för en ny del i min blogg - Vintage Living! Precis som det låter kommer det att handla om allt som är gammalt, nött eller bara nött men inte så gammalt. Självklart utifrån min egen smak och stil. 

Eftersom jag varken är speciellt kunnig eller intresserad av dyrbara varumärken kommer det inte handla om märkesvaror utan snarare om loppisfynd, hemmafix till billig peng och sådant man kan hitta i heminredningsbutiker eller varför inte på IKEA. Det kommer också handla en hel del om den gamla skolan i Värmland som vi just blivit ägare till. Den ska nu, steg för steg, omvandlas till min egen lantliga dröm.Fler bilder, så som skolan ser ut just nu hittar du här.

Missförstå mig inte nu. Skolan är redan i hyfsat fint skick men färgvalen kunde varit annorlunda och de renoveringar som är gjorde kunde gjorts med större noggrannhet. På bilderna syns inte att mycket är skavt, snett och dåligt gjort.

Vi kommer inte göra en slaviskt tidsenlig renovering och kasta ut allt som är gjort. Däremot kommer vi att försöka skapa något som lite mer för tankarna till 1850-talet och som dessutom stämmer överens med vår egen smak avseende färger och material. Men detta utifrån en begränsad budget och än mer begränsad tid. I den här delen av bloggen kommer du kunna följa oss på den resan.

Naturligtvis kommer jag även i framtiden bjuda på glimtar ur vårt hem i staden, där jag också försökt få in mer vintage och mindre IKEA.

Välkommen!

1 kommentar:

Anna sa...

Det här ser jag fram emot! Vilket fint hus!