tisdag 19 augusti 2014

Sommaren som gått

wather fall

Det känns utan tvekan en aning vemodigt... nej inte en aning utan mycket vemodigt, att sommaren så hastigt tog slut. Det var nästan som att blåsa ut ett ljus. Ena dagen var den här och nästa borta. För det är ju inte riktigt sommarkänsla när man börjat jobba och det är 10 grader när man vaknar.

Men när jag går igenom sommarens foton så är det som att återuppleva allt igen och igen, för nästa gång jag tar fram dem blir när jag ska skapa fina albumsidor av dem. Det blir under de ruggiga hösthelgerna då vi inte åker till stugan. Jag både ser och ser inte fram emot dem.

Mangenbaden

Mangenbaden ligger cirka två mil från stugan, där finns en fantastisk lång sandstrand, det mest kristallklara vatten jag sett i en svensk sjö och en fin camping som jag kan rekommendera varmt. Inte för att jag testat campingen men för att jag förälskade mig genast i detta fantastiska bad.


 Båda dessa foton är tagna i RAW och redigerade i Photoshop med ett filter som heter HDR FX Pro 2.


Allis, cat, Bengal

Här är det den så kallade katten som sover så sött i lärarinnans rum. Utmattningens sömn efter en heldag ute på äventyr i trädgården.
Molkomsjön, solnedgång, kvällsdopp
I sommar har det blivit både ett och två kvällsdopp i vår näst närmaste sjö, Molkomsjön. Faktum är att till och med jag hoppade i en av kvällarna, om jag ska vara helt ärlig blev jag förvånad själv över att jag var så vajld and crejzi.

Molkomsjön, kvällsdopp, bomben

Molkomsjön, livräddningsbåt
Det  är kanske lite tveksamt om denna gamla eka räddar något liv men vacker är den tycker jag. Även detta foto är taget vid Molkomsjön.

Västra Örten, kvällsdopp
Vissa kvällar föll det sig inte bättre än att somliga tog ett kvällsdopp efter kvällsdoppet. Denna bild är tagen vid Västra Örten, vår närmaste badsjö. Strax därefter öppnade sig den molnfria himmelen och regnet vräkte ned. Tur då att hon redan var blöt.

Västra Örten

Inga kommentarer: