torsdag 3 juli 2014

PRoject life - Birthday girl


Jag ligger lite efter med mitt PL-album, och än mer efter med att publicera mina sidor här. Isabel fyllde år den 1 juni. Som ni ser på fotona var det SOMMAR då. Vilket det ju inte är nu...

Ursäkta, jag ska inte gnälla, avsaknaden av sommarväder drabbar ju ändå ganska rättvist, såvida inte man bor på andra breddgrader än  vi förstås.


Också den här gången blev det en ganska digital och enkel stil på sidan. Jag valde att ha många foton och låta dem vara i centrum genom att inte lägga på en massa små dekorationer. Det är ju, trots bristande kvalité, de som berättar en historia. Istället lekte jag med att redigera fotona, en del av dem fick vara helt svartvita medan andra fick vara delvis i färg. På det sättet blev det en sammanhållen sida.


Det finns förstås fler anledningar till att fotona fick vara svartvita. Ska jag vara helt ärlig var vartenda foto jag lyckades ta på kalaset antingen ofokuserad eller mörk eller så var det någon av barnen (oftast mitt) som hade någon knepig min eller dolde sig. Det krävdes en hel del räddningsinsatser i Photoshop för att ens lyckas få något att skriva ut och om jag säger att dessa är de bästa och enda fotona värda att spara från tioårskalaset så säger det nog en hel del skulle jag tro. Jag misstänker att jag inte är ensam om att ta några hundra bilder vid ett tillfälle som detta.

1 kommentar:

Michaela sa...

Grymt snyggt!!! Stilrent!! Gillar verkligen ditt sätt att PLa;) hur gör du med bilderna när de fadar ut till vitt? Vet att du har skrivit om det tidigare(Facebook) men hittar det inte nu;(.. kram Michaela