fredag 6 juni 2014

Project Life - with only papers


Dagens PL-sida handlar om vår lilla stuga som nu är såld. Vi hade stora drömmar för den men det blev faktiskt bara pannkaka av alltihop. Inte så kul att erkänna men så är det. Hade vi haft mer tid, mer ekonomi hade det säkert kunnat bli allt det där vi drömt om men nu hade vi varken det ena, andra eller tålamod.

Den här sidan har inte så många digitala element. Det enda jag gjort var att redigera fotona i Photoshop, ge dem rätt storlek, lite skärpa och ljus samt ett par ord som fått en "urklippt" effekt. Vet inte om det just syns så väl på bilden.

I övrigt har jag inte använt något material avsett för Project Life. Istället har jag använt tre stycken mönsterpapper från en MME paper pad i serien Collectable. Jag tyckte att de fina jordnära färgerna passade bra till mina foton som mestadels går i grönt och brunt. Att det fanns med ett papper med många blommor på var perfekt eftersom jag alltid kommer förknippa vår stuga med just blommor.

De båda små taggarna är mönster på ett av pappren jag använt. Blommorna har jag klippt ut från det blommiga pappret och arrangerat runt dem.

Den vita taggen har hittade jag i högen av utstansat. Vimplarna har jag klippt ut ur papprena jag använt. 

Fler urklippta blommor. Jag tycker om när element och färger kommer igen på fler ställen på samma uppslag. Det får sidan att bli en enhet. Texten har jag redigerat i Photoshop och lagt runt rubriken. Den, liksom fotona, är utskrivna med en Canon Selphy.

Jag kan inte riktigt förlika mig med att Canon Selphys papper är 4-6 mm kortare/smalare än ett normalt fotopapper. Jag stör mig en hel del på de stora luckorna som blir i plastfickan. Det är inget problem så länge allt har samma storlek och alla utskrifter görs på Selphyn men jag tycker det är olustigt att skära ner allt till "fel" storlek.


Inga kommentarer: