lördag 28 juni 2014

Plättlätt, lyxig, söndagsfrukost


När det är helg, hela familjen är ledig och vi inte har några planer för dagen är det så mysigt att lyxa till det lite till frukost. Det är den stunden som liksom alltid är lugnet innan stormen. Innan man kommer på allt det där andra som man måste, borde, ville eller skulle göra. För mig är det också en perfekt stund att experimentera. Jag menar, skulle det gå åt skogen kan man ju faktiskt äta den där tråkiga smörgåsen.

I det här fallet gick det inte åt skogen. Inspirerad av andras LHCF och liknande recept gjorde jag vår egen kokospannkaka. Och den blev riktigt god!

Jag bjuder självklart på det "superavancerade" receptet:

2 dl kokos (coconut flakes)
2 dl vetemjöl ((flour)
1 tsk bakpulver (tea spoon baking powder)
1 nypa salt (pinch of salt)
1 tsk socker (tea spoon sugar)
1 tsk vaniljpulver (tea spoon vanilla powder)
ca 2 dl mjölk (milk)
0,5 dl vaniljyoghurt (går lika bra utan) (vanilla yoghurt)
3 ägg (eggs)

Vispa ihop mjölken och yoghurten med de torra ingredienserna.
Vispa ner äggen.
Använd en stavmixer för att få en slät smet. (du kan naturligtvis också börja med att köra kokosen i en mixer tills det blir mjöl av den. Jag testade matberedaren, då vår mixer sagt adjö, men den kunde inte finhacka på samma sätt som en mixer.
Låt smeten svälla några minuter och tillsätt eventuellt lite mer mjölk om den är för trög. Den ska dock vara mindre rinnig än vanlig pannkakssmet om du vill steka tjockare plättar som jag gjorde.
Stek på medelvärme i lite smör, servera med färska eller tinade hallon, ringla över lite sirap och strö lite florsocker på.

How to:
Whisk the milk with the drie ingredients.
Use a hand blender to "grinde" the cocnut flakes.
Add the eggs.


Inga kommentarer: