tisdag 20 maj 2014

Sugar flowers and... some more flowers


Ibland kan jag få för mig att ägna all ledig tid åt att skapa, i helgen blev det blommor.

Det började med att jag ville prova att göra en syrenkvist. Jag hade funderat ut hur jag skulle göra, utan några nya specialutstickare för ändamålet. Sedan var det bara att sätta igång. Jag kan berätta att jag gjorde ganska många små trådade blommor. Och nej, syrener ser inte riktigt ut så här i kronblad och blomma men jag har inte föresatt mig att skapa helt verklighetstrogna kvistar, jag nöjer mig med något jag lärde mig på mitt förra jobb: "good enough".

Som sagt, jag stack ut en massa små blommor, formade dem så att de hade en variation av hur utslagna de var, trådade dem och hängde dem på tork. Jag gjorde även ett antal knoppar. Dagen efter band jag ihop dem till en liten bukett, mina blommor räckte till en lagom stor för en liten tårta och en lite mindre kvist. För att dölja floristtråden jag stuckit igenom blommorna spritsade jag små gula prickar i mitten. Inte riktigt som en syrenkvist men nära nog.


Min nästa utmaning var att äntligen göra den där perfekta rosen. Jag gjorde tre. Ingen av dem är perfekt. Märkligt nog är den första bäst, men långt ifrån så perfekt som jag föreställt mig att den skulle vara. Att göra en halvbra ros är lätt, men att få till den där perfekta är rent ut sagt omöjligt. Och i det här fallet nöjer jag mig inte med "good enough".När jag ändå höll på ville jag testa att  göra något som skulle likna en gullviva. Tyvärr lyckades jag inte alls att få till det så jag beslöt mig för att nöja mig med den fantasiblomma som blev resultatet, längst ned i bilden ovan.

När den misslyckade gullvivan var klar kom jag på att jag skulle kunna vidareutveckla fantasiblomman och fortsatte med två gula blommor.


Problemet med att föra så här många blommor på en gång är att man måste göra ännu fler. För nu blev det ju för många blommor till en tårta, eller så saknas det små fyllnadsblommor och blad, eller så blev det för få blommor för två tårtor. :)

Så det är väl lika bra att gör fler helt enkelt...

1 kommentar:

La Vikinga sa...

Ja fina blev de ju i alla fall; jag skulle inte ha klarat av det...

Saludos,

Charlotta