måndag 12 maj 2014

Project life - Once in a lifetime

Vi håller har just annonserat ut vår stuga till försäljning. Är du spekulant hittar du bilder och info här.


Jag blev verkligen förtjust i låta fotona löpa över flera fickor, men för mig är det viktig att inte delningen hamnar mitt i någon relevant del av bilden. Det blir därför inte så mycket av fotot som flyter över till den andra fickan.

Här har jag dekorerat minimalt, men dekorationen hjälper till att hålla ihop färgerna när det som i det här fallet är två foton med vitt skilda signalfärger - rött och turkost - som egentligen inte ens passar ihop. Jag ville ändå absolut ha med Porschemärket som en dekoration och trots att de två färgerna inte passar ihop så funkar det ganska bra eftersom resten av fotona är ganska neutrala. Jag vill gärna skapa någon slags helhet av varje sida, istället för att se varje ficka som en separat "layout". Det är ock inte alltid lätt när flera händelser av så skilda slag ska samsas på en sida.


Jag har hittills skrivit ut på Canons underbara Photo Paper Pro semi Gloss. Idag tog både skrivarbläck och papper plötsligt slut och jag fick skriva ut på Selphyn.

Det ÄR stor skillnad på kvalitén mellan min stora skrivare, en Canon Pixma 9000 pro, och Selphyn. Det bör det bra, både med tanke på inköpspriset och utskriftspriset. Min Selphy är gammal och skriver bara ut högblanka utskrifter. Pappret är relativt tunt och utskrifterna blir både mörkare och får mindre djup. Dessutom, vilket jag med viss förvåning upptäckte idag, skiljer det även på själva pappersstorleken. Pappren är ungefär lika breda men cirka 5 mm kortare till Selphyn vilket inte alls var särskilt lyckat med tanke på att jag redan gjort motsatt sida med de större pappren. Jag fick helt enkelt ta ut fotona och beskära dem lite, ändå skiljer det fortfarande i storlek.

Jag har alltid gillat att låta även dekorationerna löpa över gränserna. Här har jag gjort små kluster som jag satt ihop med häftklammer , klippt isär och sedan limmat på utskrifterna. 


Inga kommentarer: