onsdag 30 april 2014

Project life - made simple?


Jomen visst!

Det blev ju verkligen en enorm tidsbesparing att gå ifrån vanliga layouter och börja med PL. Speciellt nu när jag gått över till "rätt" storlek. Jag hade liksom just börjat få upp farten på A4-orna, varför fortsätta med det när det kan bli så mycket enklare, vackrare och så vidare... eller inte. Nej, nej, nej och åter nej! Inte för att jag scrappar snabbt i vanliga fall men detta tog nog definitivt priset! Och då har jag knappt ens dekorerat något!

Till sidan ovan har jag skrivit ut fotona med text för att inte behöva skriva så mycket för hand. de gröna rutorna är vanlig cs och ovanpå ligger ett vitt papper som jag stansat ut med Spellbinders dies. Det hände inte så mycket i våra liv i januari och februari, därför har det bara blivit en enda sida för två månader.
Det hände självklart desto mer under påskveckorna. Våren kom med sol och värme och vi åkte iväg på årets första campingtrip.

Här har jag lagt på en ram på alla foton för att hålla ihop sidan. Jag har svårt för att lära mig att gilla Becky Higgins kort och kit så istället för dem har jag återigen valt vanligt papper jag skurit till, denna gång från Prima Marketing. Det lilla kortet nederst till höger som är från ett BH-kit har jag klippt ned lite i övre kanten får att följa vimplarna. Ordet Campingliv kommer från ett av mina egna kort.Jag fastnar alltid för väldigt lite dekorerade sidor när jag letar på Pinterest. Jag tror att det kan ha att göra med att jag oftast tänker händelser och inte veckor som de flesta gör. Dessutom föredrar jag fortfarande att låta fotona berätta historien vilket för mig innebär att de helst ska vara stora och fotografiskt lyckade. Men detta gäller förstås bara för mig, det är min stil och smak.


Med andra ord siktade jag på en ren och enkel sida. Ja till utseendet alltså, för det var inte speciellt enkelt att få det att hända. Jag har skrivit ut material från kitet Cherry som jag laddat ned gratis. Jag har ändrat lite i Photoshop för att de skulle passa min tanke, satt ihop detaljer, ändrat storlek och färg.

Jag försöker att alltid skriva ut på Canons eget Matte Photo Paper som är ett papper speciellt avsett för att skriva ut grafik på. Det är krispigt vitt, tjockt, och ger knivskarpa utskrifter. Jag tror inte det kostar så mycket mer än extra tjockt kopieringspapper dessutom riskerar man inte att skada skrivarhuvudena med dem.


Fotona är redigerade i Photoshop, det var lite trixigt att få cirklarna att hamna på rätt ställe på pappret men till slut gick det.

Jag sparar alla utskrifter i en fil så att jag kan återanvända dem som mall senare, eller skriva ut dem igen om det skulle behövas av någon märklig anledning. Kortet nederst med Busungar finns i ett set hos Momas.


Uppslaget som helhet. Jag tror faktiskt att jag är nöjd. Jag gillar det enkla, stilrena. De fåtal färgerna som kommer igen och elementen som går att se på flera ställen, så som till exempel prickarna som rent av finns i fotot.

1 kommentar:

Pernilla ~Pillan~ sa...

Åh så många fina sidor du gjort!! Tack för all inspiration. Trevlig kväll! Hälsn Pillan