onsdag 16 april 2014

Kungsträdgården när den är som vackrastKungsträdgården, även kallad Kungsan, ligger bara ett stenkast från mitt jobb, i centrala Stockholm. Tillsammans med Humlegården är Kungsan den äldsta bevarade parken i Stockholm. I början hade endast de kungliga tillträde men under 1700-talet fick även kleti och pleti, som vi vanliga dödliga, tillträde. Tack för det Gustav den lll.

Kungsträdgården ägs sedan 1971 av Stockholms kommun men drivs sedan 1953 av Kungsträdgården Park & Evenemang AB, som är ett av Stockholms Handelskammare helägt dotterbolag. Vi som bor i och i närheten av Stockholm kommer förmodligen hit minst en gång om året, de allra flesta när körsbärsträden blommar.

Själv var jag där igår under lunchen, tog med kameran utrustad med teleobjektiv och försökte fånga stämningen. Jag tror jag har lyckats. Ni ser själv att jag inte var ensam om att fota. Visserligen var det många turister, men det var inte vara turister. Det var även ett antal lunchlediga som passade på att njuta av solen.1 kommentar:

Pernilla ~Pillan~ sa...

Riktigt härliga foton du tagit! Fina ögonblicksbilder. Hälsn Pillan