måndag 28 april 2014

Chokladmuffins


Det här är muffins bakade på samma recept som de i mitt tidigare inlägg. Som jag skrev då tyckte jag inte de blev speciellt goda. Ibland undrar jag om berömda bloggare ska krångla till recepten bara för att det förväntas av dem? De gamla hederliga recepten i "Sju sorters kakor" slår de flesta nya recept jag testat hittills. Eller så är det fel på mig.

Å andra sidan är muffins inte direkt ett bra exempel eftersom jag generellt har hittat extremt få recept som jag faktiskt tycker om. Muffins är helt enkelt för torra för min smak. Gillar du muffins?

Personligen tycker jag bäst om chokladmuffinsen jag hänvisade till i det förra inlägget, de jag hittade hos Famme - bakverk och fikastunder, eller kladdkakemuffins. I förra veckan var jag på konferens på hotel Riverton i Göteborg. De gör sina egna bärmuffins, de var riktigt goda. Saftiga och lite "klumpiga" i konsistensen, med bär i toppen och florsocker på. Perfekt till konferensfikat. Någon som har receptet på dem? :)

De här muffinsen har jag dekorerat med blommor i sockerpasta från Scrapbruket. Den lilla rosen har jag gjort med hjälp av en rund utstickare. Jag återkommer med en steg- för stegbeskrivning av den snart.


2 kommentarer:

cissi sa...

Håller med dig, provade ett recept i nån ny bakkokbok och de var så hemska att jag var tvungen att kasta dom. Provade också receptet du nämnde och de fick beröm godkänd precis som några andra jag bakar. Förstår inte varför folk frågar efter nya recept hela tiden när det finns sju sorters kakor:)

Unknown sa...

Hej!
Trillade in på din fina sida av en slump och såg att du var ute efter receptet på Hotel Rivertons bärmuffins!

Jag vet inte om du redan har fått det, men jag jobbar på Riverton och kan fråga vår bagare om hon vill dela med sig av receptet!

Om du fortfarande är intresserad får du gärna maila mig på philippa.hellberg@riverton.se

Hälsningar,
Philippa