lördag 8 mars 2014

Mitt vackra barn - before and after Nik softwareBästa svägerskan var här förra helgen och gav både mig och dottern en make over. Själv är jag inte lika bildmässig som Isabel så mig slipper ni på bild. 

Jag tog några foton på Isabel, direkt under kökslamporna och har sedan lekt med dem i Photoshop. Skuggorna går faktiskt att minska ner något tack vare att jag tog bilderna i Raw, bilden ovan är fixad vad gäller färger och skuggor men i övrigt originalet. 

Eller... nej förresten, det var en lite störande bakgrund till vänster som jag tog bort med Photoshops underbara verktyg som klipper ut och ersätter med något som liknar det som finns bredvid utklippsområdet. I det här fallet funkade det nästan perfekt och det som inte funkade fick jag ta bort med klonverktyget. 

Här har jag testat ett av filtren som gör fotot till sepia, sedan har jag suddat i lagret för att få fram den läckra turkosa färgen.
Ett annat filter med varmare ton i sepiafärgen.


Ytterligare ett filter. Denna heter Vintage tror jag bestämt.

Nik Software har massor med plug ins som lägger på olika filter på fotona, varje filter har mängder med inställningar och man skulle kunna hålla på i en evighet utan minsta problem.

Inga kommentarer: