fredag 28 mars 2014

Lördagsfrukost?


För några veckor sedan vaknade jag en lördag morgon med ett mycket tydligt minne av en dröm där jag ätit det godaste chokladbröd.

Jo... jag är älskar choklad, men att ha det i bröd är en tanke som aldrig ens föresvävat mig. Hur det än var, ju längre jag låg kvar i sängen och funderade på brödet jag drömt om, desto mer säker blev jag på att detta måste provas. Sagt och gjort, jag hoppade upp och bestämde mig för att baka chokladscones. Och medan jag ändå var i farten kunde jag lika väl testa äppelscones också.


Jag blev ganska nöjd med sconesen. Chokladvarianten var "to die for". Man kan visst äta choklad till frukost. Varför skulle man inte kunna göra det? Äppelsconesen kunde nog varit i ugnen lte längre och de vanliga, utan smaksättning... ja de var ganska tråkiga.Recept chokladscones 
Detta recept ger ca 3-4  frukostbullar i smörgåsstorlek. Jag gjorde samma recept i tre skålar och smaksatte två av dem.

2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
25 g smält smör
1 dl naturell yoghurt

Smaksättning
2 msk kakao, 20-30 g hackad mjökchoklad
eller 1 grovrivet äpple.

Sätt ugnen på 250 grader
Blanda ihop de torra varorna, tillsätt smör och yoghurt, rör ihop snabbt till en smidig deg. Klicka ut degen på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Äppelsconesen bör bakas lite längre.

Inga kommentarer: