tisdag 4 mars 2014

Cupcakes för chokladälskaren


Jag använde samma recept som till minisockerkakorna och bakade godaste choladmuffinsen. Du hittar receptet i inlägget nedan. I dessa blandade jag även i ca 50 g hackad mjölkchoklad. Jag hackade i rätt grova bitar så att de inte smälte helt under utbakningen. Det gör att om man fryser ner muffinsen och sedan tinar dem i micron blir själva chokladbitarna lite lagom mjuka och muffinsen blir extra saftiga.


Min spritsteknik behöver definitivt tränas. Tyvärr blev det inte alls lika snyggt som gott. Frostingen består av ca 2 dl grädde och 150 g choklad som fått smälta i grädden jag värmde. Sedan fick allt kallna ordentligt innan jag vispade upp det och gjorde chokladfluff. För säkerhets skull tillsatte jag en rejäl skvätt rom så att det skulle smaka extra gott.


De underbart söta små cupcakeformarna hittar du hos Scrapbruket.com. De är från Martha Stewart och fungerar utmärkt att baka muffinsen i utan att de blir fula eller solkiga.


Inga kommentarer: