fredag 7 mars 2014

Chest of drawers make over

Strax innan sommaren, nästan för ett år sedan, beslutade jag att vi skulle göra om i vårt kök vilket skulle resultera i att vi skulle ha en matsalsdel i vardagsrummet. Jag visade bilder på det nya köket men inte på vardagsrummet.

Ett ganska stort och lantligt IKEA-bord med fyra rangliga stolar. Inget fel på det, inte efter min remake till min tolkning av shabby chic, men jag har ett stort behov av att med jämna mellanrum förnya mitt hem. 

Även efterbilden är som hämtad från en IKEA-katalog, med vitrinskåp Fabrikör, barstolar, bordskiva och underrede från IKEA. Fast självklart var jag tvungen att göra om dem lite. kladda lite färg och liknande


Du kanske kommer ihåg de här bilderna?

Och så tänker du att ja, men då ska hon väl nu blogga efterbilderna på vardagsrummet, eller den så kallade matsalen.

Men tänkt för att det tänker jag inte för... 

Nej, det är fortfarande inte klart!

Vi har ett matsalsbord och stolar. Men fram tills nu har det saknats något i ena hörnet och en hel massa på väggarna. Väggarna är fortfarande tomma kan jag meddela. Avseende hörnet var min tanke att ha ett ganska högsmalt skåp, inte vitrin och inte högt som en garderob utan mer som ett serveringsskåp, men ganska smalt på grund av utrymmet. Detta skåp har jag nu jagat i ungefär sex månader utan någon som helst tur. Så, till slut beslutade jag mig att ta vad jag hittade. 


Den här byrån har de mått och den form jag föreställt mig på mitt skåp, men det är en byrå. Det tog mig ett tag att tänka om och jag är fortfarande inte helt övertygad om att det blev rätt men vi testar. 


Jag ska redan från början säga att det inte blev som jag föreställt mig. Dels känns inte färgerna helt rätt och de knoppar jag hittade är inte helt perfekta heller. Det är fullt möjligt att jag kommer slänga ut den om ett halvår. 

Jag har målat byrån med Beckers Elegant Lackfärg i tonerna Äggskal och Rauk. Sedan har jag slipat och "smutsat" den. Jag har faktiskt till och med använt en av mina Kaisercrafstämplar på den. Slutligen har jag lackat den med ett matt lack från Beckers. 

Inga kommentarer: