lördag 4 januari 2014

Project Life - Solliden

Gott nytt år kära läsare!

Jag hoppas att det gamla året firades ut och det nya in på ett alldeles fantastiskt sätt.
Här hos oss fick jag glädjen att få lära känna nya fina vänner och fira i "stillhet", ja så stilla det kan bli med 4-6 barn i åldrarna 2-9. Å andra sidan firade vi in det nya året långt ute på landet och slapp ifrån alla raketer, något jag irriteras mer och mer över för vare år som går.

Såhär några dagar in på det nya året bör man ha summerat det gamla året och avgivit sina nyårslöften. För mig får löftena bestå i att göra ett tappert försök att komma lite längre med Project Life, det vill säga att dokumentera vardagen på ett enklare sätt än via scrapbookingen. Anledningen till att jag vill tvinga mig till detta är att när jag tittar tillbaka på 2013 inser jag att det är via mina foton, Facebook, min blogg och Instagram jag minns året. Jag tycker personligen det är rätt patetiskt att Facebook ska få välja ut årets höjdpunkter åt mig. Bättre än så bör jag väl kunna göra själv? Och därför börjar jag året med att tvinga mig till att göra några PL-sidor. Trots att jag hellre skulle vilja baka, eller varför inte bara slappa. Här är mina två första digitala sidor.
Den vana PL-skaparen ser genast att detta kanske inte är riktig PL. Nej, jag har ju dels valt att skapa i A4-format och dels valt att fortsätta med samma upplägg ungefär som jag har på de riktiga fotofickorna. Jag kanske ändrar mig under resans gång, om det blir fler digitala upplägg. Det tar ju tid att kliva ur sin "Confort Zone".

Jag har ännu inte skrivit ut dessa uppslag. Min förhoppning är att jag ska få kantlösa utskrifter att fungera i skrivaren utan att slösa bort allt för många papper och att bläcket ska räcka till. Men det är förstås en helt annan historia, för det verkar som bläcket alltid tar slut när jag ska skriva ut.


1 kommentar:

Jozebelle sa...

Ahh, det är något sådant här jag tänkte göra för att jag dels tycker PL-produkterna är dyra och dels tycker jag inte riktigt om om sil- och färgmädsigt.