måndag 20 januari 2014

One Direction

One Direction Cake

Som ni vet gillar jag blommor, både på mina layouter och tårtor. Att skapa en tårta utan blommor skrämde mig en aning måste jag erkänna, men faktiskt så blev resultatet inte alls så pjåkigt som jag var oroad för att det skulle bli. Men att göra den här tårtan innebar verkligen att kliva ur min "confort zone", även om jag är tillräckligt ny på detta med tårtor för att alla tårtor ska kännas lite just så.

Under det vita marsipanlocket döljer sig samma tårta som ni fick receptet till sist, två chokladbottnar och en jordgubbsbotten. Enda skillnaden är att det inte är någon grädde i denna utan jordgubbarna är istället blandade med Marsan som faktiskt var riktigt gott i just denna kombination.

Så här gör du för att sätta på en siluett eller mönster på tårtan.

  1. Skriv ut mönstret och klipp ut det. 
  2. Kavla ut en lagom stor bit sockerpasta eller marsipan på en bit bakplåtspapper. Du kan kavla det riktigt tunt. 
  3. Lägg ditt mönster på den utkavlade sockerpastan, med framsidan nedåt och skär ut mönstret med en skalpell. om du trycker till lite försiktigt fastnar pappret på sockerpastan.
  4. Ta bort överflödig sockerpasta och lyft bort mallen. Klipp bort det mesta av bakplåtspappret så att du kan passa in ditt mönster där det ska sitta.
  5. Pensla mönstret med lite vatten, lyft upp det med bakplåtspappret och tryck försiktigt fast det på tårtan.
  6. Dra loss bakplåtspappret försiktigt.

Till den här tårtan har jag använt vit marsipan som lock. De svarta och röda detaljerna är sockerpasta. Allt hittar du hos Scrapbruket.One Direction Cake

3 kommentarer:

Cath. sa...

Åh, den var verkligen fantastiskt fin! Vet var jag ska beställa tårta sen då... ;)
Kram

Kristin // The Chocolate Box sa...

Hade jag varit One Direction-fan hade jag varit jättenöjd med den tårtan! Superfin! :D

Åsa/asamia sa...

Du gör otroligt vackra tårtor, och vilken fantasi! Du kan verkligen skapa med allt du företar dig.
Kram