torsdag 23 januari 2014

Ett rån?


Igår när jag gick från jobbet stod det minst 20 polisbilar av diverse sorter på den korta sträckan mellan Plattan och Centralen. Jag gissade på ett rån och i morse när jag vaknade upp från mitt dåsande på tåget och råkade titta ned i grannens tidning fick jag  min teori bekräftad. Tydligen var det ett väpnat rån mot en av butikerna där. Vad som var lite märkligt var att jag trots de 20-talet polisbilar inte såg en enda levande polis på gatan vid tillfället. Kanske hade de löst fallet och var iväg för att köpa en munk.

De här rånen på bilden är inte helt ofarliga heller. Försvinnande goda och väldigt enkla att göra om man har ett rånjärn. Jag försökte mig på att först följa receptet i "Sju sorters kakor" men det blev inte speciellt bra, även om det blev gott. Sedan justerade jag smeten, lade till några ägg, bakpulver och potatismjöl och fick dessa perfekta rån. Jag undrar om man skulle kunna byta ut potatismjölet mot kakao? Chokladrån, det kan inte bli bättre, eller vad tror ni?


4 kommentarer:

Cath. sa...

Underbara! Eller till hälften chokladdoppade, vad tror du om det?
Kram!

Marita Johansson sa...

Såna fina rån och så fina bilder det blev på dem

Kraaaaam och trevlig helg

Erica sa...

Ååå så sugen jag blev att baka rullrån.
Kan man få recept??
erica.g.h@hotmail.com el till min blogg ericasmeny.blogg.se
Sen måste jag säga att du har så fin blogg!!
Jag har också en mat och bakblogg men vet inte hur jag ska få den lika fin och inspirerande!!

Kram Erica

Unknown sa...

Erica, jag kan tyvärr inte kommentera i din blogg av någon anledning. Dessvärre har jag inget riktigt recept på rånen, det blev inte bra på det första receptet jag provade och jag vet nu efteråt inte exakt hur jag komplettera det för att det skulle blir bra resultat. Jag ska skriva ned det nästa gång.