fredag 15 november 2013

Sweeter with sugar


Jag startade min blogg långt innan de flesta andra, någon gång under 2001. Jag döpte jag den till "Under the board walk" som är titeln på en gammal låt som jag hörde som cover med Bruce Willis. Board walk syftar i det här fallet på en strandpromenad i trä som man kan gå in under, sätta sig och pratar med någon man håller kär till långt in på natten. Det förde mina tankar först till USA och sedan till Spanien.

I början var min blogg en sporadisk historia som snabbt rann ut i sanden. På den tiden, stenåldern i detta sammanhang, var det få människor som någonsin hört om en blogg, och än färre som varit i närheten av en. Statistik, Facebook och Bloglovin hade ingen ens tänkt på då och kommentarerna var än glesare än nu. Så min blogg fanns, men blev snabbt ganska tom, ouppdaterad och lite bortglömd.

2004 föddes min dotter. Strax efter började jag scrappa och inte långt därefter började allt fler likasinnade att visa upp sina alster i bloggar. Jag började skriva regelbundet, visa mina alster, berätta om mitt liv, mina tankar och mina åsikter.

Någonstans 2006-2007 fick jag en psykopat till chef och det visade sig snart att han kunde vrida vartenda ord jag skrev i min blogg till min nackdel. Det gick så långt att jag fick, på ett mycket förödmjukande sätt, be om ursäkt för att jag hade en hobby och skrev en blogg. Jag låste givetvis genast min blogg och de som ville följa mig privat fick göra det i en separat, lösenordsskyddad blogg. Den lösenordsskyddade bloggen finns inte kvar längre. Numera delar jag inte med mig av mitt privatliv och mina åsikter utan att alltid först överväga om en psykopat skulle kunna använda det jag skriver mot mig. Detta har inneburit att min blogg numera är ganska slätstruken avseende privat innehåll även om jag fortfarande, då och då, uttrycker mina synpunkter.

Istället har fokus flyttats helt till bilden. Oavsett om det är foton från semestern, min hobby scrapbookingen eller mina bakverk. Det är, utöver min dotter, mina foton, tårtor och allt annat kreativt jag har glädjen att kunna hålla på med som är sockret i mitt liv, kryddan i vardagen, och allt blir faktiskt sötare med socker. Därför har jag beslutat mig för att vända blad helt än en gång och ta steget fullt ut genom att faktiskt byta namn på min blogg. Låt mig därför få presentera:

"Sweeter with sugar" 


Välkommen att fortsätta följa mig!

1 kommentar:

Hegu sa...

Nytt fint namn på gammal fin blogg! :) Tittar in och läser då och då...