torsdag 14 november 2013

Ett litet test i tårtväg
Det kan låta helt galet, men jag har faktiskt köpt mig en tårtdummy. Min tanke var att jag nu skulle lära mig att klä tårtorna med sockerpasta utan att det blir veck på dem. Tanken var god, riktigt god. Men att arbeta med en dummy var faktiskt svårare än jag trodde. Det tog mig ett antal försök att få på sockerpastan utan att den gick sönder av de skarpa kanterna och ganska mycket pill att få den ett fästa på dummyn som ju inte var klädd med smörkräm. När jag väl lyckats var sockerpastan full med avtryck från mina naglar, och avtrycken gick inte att släta ut.Trots nagelmärkena ville jag testa att måla på sockerpastan. Jag använde pulverfärger och borstade försiktigt på. Jag vet inte om jag tyckte det blev så jättebra, ytterligare en sak att träna på.


Tårtor med "frills" på verkar vara extremt poppis just nu. Jag tycker de är fantastiskt vackra och gjorde en variant jag tyckte om. Eftersom detta är en dummy använde jag flowerpaste, lät det torka och borstade sedan på lite pulverfärg på de yttersta kanterna. Jag använde grönt och brunt som jag blandat. 

En av blommorna jag visat tidigare.

Som du ser är färgen inte speciellt framträdande, det var heller inte min målsättning.

1 kommentar:

Marita Johansson sa...

Nu skäms jag lite.
Fast jag borde ha fattat att det var nåt med tårta/bakelse trodde jag att detta var ett fantastiskt snyggt ljus.

Ursnyggt är den