torsdag 3 oktober 2013

Så blev det dags att äta upp muffinsen


Kommer ni ihåg mins assistent från i fredags?

När det väl blev dags att dekorera muffinsen kom hon genast till undsättning och efter lite tjat ställde hon även upp som modell. Tyvärr lyckades jag få suddiga kort genomgående eftersom det hunnit bli skymning ute. Dessutom blev hon "trött i armen" av att hålla muffinsfatet så länge. I hela tre minuter, med sex stycken muffins på. Jomensåatt...

Men. Hon hjälpte till med att sätta fast varenda blomma och hon gick noggrannt tillväga. Innan hon satte fast dem provade hon först på bordet så att blommorna verkligen skulle matcha ihop. Ett mycket smart tips tyckte jag. Vi hade ett riktigt fint samarbete, jag kavlade lock, penslade på färg, satte på dem på muffinsen och hon dekorerade.

Som jag nämnde i tidigare inlägg är det chokladmuffins med hallon i. På ovansidan har jag lagt ett lager med rosa smörkräm smaksatt med kaffe och rom. Locket är av marsipan och smakar också riktigt gott. 

Tyvärr gjorde ett par dagar i frysen, i kombination med de blöta hallonen att pappret runt muffinsen blev allt annat än vackert. Som väl var hade jag några silikonformar jag kunde lägga över dem i. Enligt min mening är detta det enda användningsområdet för dylika silikonformar. Baka i dem är inte optimalt. 

Jag penslade den vita marsipanen med ätbar pulvergärg. Effekten blev lite mildare än om jag hade färgat in marsipanen. Fler nyanser pulverfärg går rakt in på önskelistan. 

1 kommentar:

Sandra sa...

Wow they look amazing, very clever work.