söndag 13 oktober 2013

Muffins fast cheesecake


Cheesecake kan vara något av det godaste som finns. Speciellt den där enkla sorten som man svänger ihop snabbt och inte ens behöver en ugn till. Det finns  något extra gott i det enkla, tycker du inte?

Jag hade en helt annan tanke med de här små portions cheesecaken som slutligen, efter ett par misslyckade test fick hamna i mufinsformar. Tyvärr blir det sällan som jag tänkt när jag är i köket.

Recept

Botten
200 g oreokex
50 g mjukt smör

Cheesecakefyllning
200 g philadelphiaost
250 g  ricottaost
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde, 40%
3 tsk vaniljsocker


Ta bort fyllningen ur hälften av orekexen. Krossa eller mixa alla kex, även de med fyllningen kvar. Tillsätt det mjuka smöret och mixa ihop. 


Fördela ut kaksmulorna/degen i ca 10 st normalstora muffinsformar. 
Ställ in i kylen medan du gör iordning smeten.


Vispa ihop ostarna, grädden strösockret och vaniljsockret. Jag vispade ganska hårt, så att skeden lämnade tydliga märken i smeten när jag rörde om. Jag tillsatte även lite gelefärg för att få en vackert rosa nyans.


Fördela ut smeten i muffinsformar som du lagt i en muffinsplåt, jämna till toppen något. Stoppa in i frysen och låt stå i ca 3-4 timmar. Ta fram muffinsen, dra försiktigt bort pappret. Låt stå i rumstemperatur i ca 20 minuter innan du serverar.

Vill du göra dekorationer av sockerpasta lägger du på dessa precis innan servering då de annars kan mjukna av cheesecaken.
1 kommentar:

MiaMaria sa...

Jättefina! Blir lite sugen att testa, fast kanske med orange färg nu till halloween :)