söndag 20 oktober 2013

Magnolia och en ros kanske?


Igår var vi riktigt produktiva, jag och min lilla familj. Jag började dagen med lite shopping på Willys. Och på tal om det, här kommer ett litet tips till dig som bakar och gör, i likhet med mig, av med mycket florsocker, så är priset på nämnda vara endast 10 kr hos Willys medan det kostar 16 på Coop. Efter min shoppingtripp åkte vi iväg för att titta på bilar och när alla bilbutiker stängt och vi nästan blivit utkastade åkte vi hem. Tim lagade mat och jag och Isabel bakade och därefter hann jag även med att modellera några blommor. Det är inte dåligt för ett dagsverke.

Eftersom jag oftast bakar tårtbotten i engångsformar för att bottnarna inte ska bli så stora så går det oftast att provsmaka dem innan montering. Gårdagens tårtbottnar fick med beröm godkänt av dottern så nu ska det bli spännande att se om även tårtan får godkänt.


Jag siktade på en öppen ros med den här blomman, men sedan kunde jag inte riktigt bestämma mig vilken form på kronbladen jag tyckte var snyggast eller... mja, mer ärligt, så hade jag liksom inte så mycket att säga till om eftersom jag fortfarande inte har full kontroll över resultatet av att tunna ut bladen med bollverktyget. Däremot är jag ganska nöjd med själva mitten av blomman.


Här har jag försökt mig på att göra en Magnolia. Eftersom jag inte har de rätta utstickarna fick jag använda det jag hade och improvisera. Jag är faktiskt ganska stolt över mig själv i just det hänseendet.Inga kommentarer: