onsdag 16 oktober 2013

Arlas chokladcheesecake och så något annat med choklad.


Visst ser det så gott ut att det riktigt vattnas i munnen?

Det var det inte kan jag tala om. Absolut inte. Så jag kommer inte länka till detta recept eller tala om hur jag gjorde.

Däremot gjorde jag något annat som såg väldigt snarlikt ut i samma söta små loppisfynd till glas och det var grymt gott! Så receptet till det kommer här:

Recept
150 g god ljus choklad
2 dl vispad grädde
1 msk gelatinpulver som blandas och löses upp enligt instruktioner på paketet.
en rejäl skvätt rom
Ett par Digestivekex
Konserverade körsbär

Smält chokladen över vattenbad.
Vispa grädden ganska hård.
Blanda försiktigt ner den avsvalnade chokladen i grädden och tillsätt också gelatinet samt romen.
Låt stå kallt ca 1 timme.
Servera med smulor av Digestive och några körsbär.

Jo, jag inser att detta förmodligen är en variant av ganasch. Fast jag vet faktiskt inte.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men, nu måste jag kommentera fast jag ofta tittar in utan att göra det (förlåt...). Vilka underbara bakverk och bilder! Du borde ge ut en bok!
ninaerica

Primia sa...

Låter som detta är det ultimata receptet för en som hävdar att "körsbärilikör" biten är den godaste i Aladdinasken.
Verkar och ser jättegott ut.
Kram

Camillasbakverk.se sa...

Dina foton är otroligt vackra!