söndag 8 september 2013

Sockerrosor, smaklös cheese cake och en tårta


Ja, faktiskt har jag hunnit med allt det där i helgen, fram till nu. Jag lovar att mitt kök ser ut som ett krig dragit fram, trots att jag ägnat lika mycket tid åt att plocka undan som åt att faktiskt baka. Men, för ordningens skull ska jag börja med rosorna, det är nämligen de som var roligast av allt ovan nämnda.

Jag antar att jag inte är ensam om att ha gjort marsipanrosor av tre cirklar, hopsatta och hoprullade. Jag har ett vagt minne av att de rosorna blev ganska söta, vilket får mig att undra vilka krav jag hade på mig själv då...

De här rosorna är inte gjorda av marsipancirklar, de är gjorda med hjälp av en utstickare som mest ser ut som en av de där blommorna du skulle rita om någon sa åt dig att rita en vanlig blomma. Den har fem kronblad och kommer i tre storlekar. Jag har haft den utstickaren sedan långt innan jag ens skulle kommit på tanken att baka, jag köpte den för att göra blommor av papperslera. Och jag förvånades över att det skulle gå att göra verklighetstrogna rosor med den. Det tog alltså ett tag att lista ut hur, men när man väl sett tekniken är det faktiskt inte speciellt svårt att göra rosen, det svåra är att få till detaljerna, de tunna bladen och dess ömtåliga krusningar. För det krävs förmodligen "Flower paste" och inte som jag använt, vanlig sockerpasta. Och så förstås en massa träning, tålamod och lite mer träning. Icke desto mindre är jag faktiskt ganska nöjd med mina första försök, även om blommorna är långt ifrån perfekta, och faktiskt tålde blommorna att ramla i golvet till och med.

Om du är nyfiken på den smaklösa cheesecaken och tårtan får du hålla utkik här, de bilderna kommer under veckan.Inga kommentarer: