lördag 28 september 2013

Fredagsmys

Ibland blir jag extra tacksam över att få möjlighet att arbeta hemifrån då och då. Det är i synnerhet veckor som denna, då termometern inne på kontoret knappt kom upp till 20 grader och det ute var fjuttiga 5 grader. Till detta en ilande snålblåst, och då inte bara ute utan också inomhus på jobbet.

När det är så, vilket det faktiskt är större delen av året, så är det fantastiskt skönt att få slippa åka till jobbet, stanna hemma, vira in sig i en filt eller sitta på övervåningen där det alltid är varmt, och när arbetsdagen är slut sätta på ugnen och få fylla köket med doften av nybakat. Inte bara gott utan så mysigt! Bättre fredagsmys behövs inte. För att inte nämna hur underbart det är att slippa fredagstrafiken på SL.


Jag försöker träna på att fota bakbilder. I andra, mer riktiga bakbloggar, förekommer ofta väldigt vackra bilder på själva bakandet. Personligen tycker jag det är extremt svårt att få till sådana bilder. Dels är det ju sällan bra ljus hos mig på kvällen och dels... ja hur sexiga är egentligen smutsiga vispar och kladdiga skålar?


Dessutom måste man då ha en medhjälpare. Själv är jag inte riktigt skapt till att vara fotomodell, och inte kan jag ta bilder heller med en hand. Om den ens är okladdig nog att hantera en kamera.


Det finns fler bra saker med en medhjälpare. Hon kan hjälpa till att plocka iordning... eller vad säger jag? Det där är ju inte alls sant. Hon drog så fort jag nämnde ordet städa och jag blev ensam kvar med sockerblommorna.

Muffinsen? De åts med god aptit. Som väl var gjorde jag en dubbel sats så att ni kan få se dem dekorerade och fina. Något recept delar jag dock inte med mig av, jag har helt klart bakat godare chokladmuffins och kommer inte göra om just detta recept.

3 kommentarer:

Anna Ekman sa...

Fast hon gjorde sitt jobb som fotomodell bra. Så mysigt det såg ut.

Cath. sa...

Du tar alltid så vackra bilder Monika! Kram!

Becca sa...

Tror att kamerastativ och fjärrutlösare är grejjen på de där tjusiga bloggarna.
Kanske skulle det behövas lite fler osexiga skålar i bloggvärden...