lördag 21 september 2013

En "liten tårta"


Några av er, som följer min FB-sida, har kanske sett att jag den senaste tiden varit fullständigt besatt av att göra sockerblommor. Först var det bara något som skulle göras för födelsedagstårtan jag planerade, men på något sätt urartade det hela och jag hade i morse hela IKEA:s Fabrikör full med sockerblommor. De två tårtorna jag gjorde till dagens kalas blev följaktilgen också ganska överrösta av blommor.

Och faktum är att det är nog tur att jag gjorde så många blommor, för även om jag lyckades spacka båda tårtorna så att de blev raka och faktiskt riktigt fina, så var inte sockerpastaguden med mig idag. Den första degen var så hård att den knappt gick att kavla, när jag i ren desperation satte den i hushållsassistenten och hällde vatten på den så blev den så lös att den rann. Den andra degen var nästan lika hård som den första var från början, med resultatet att den sprack.

Ingen av degarna är dock skyldig till att jag fortfarande inte listat ut hur man får ett lock att sitta på tårtan utan att det bildas veck.
Här är några av blommorna. Jag behöver väl knappast säga att tårtan inte ens är i närheten av det jag föreställt mig?


Den här tårtan består av 6 st blåbärsbottnar och en fyllning med mascarponeost, spacklad med citronsmörkräm. Tårtan är lite dryga 20 cm och knappt 15 cm i diameter. Det var första gången jag provade det här receptet och den får klart godkänt, även om tårtan blev en aning mäktig, men som sagt, hur smalt man än skär en så hög tårta så blir det ändå en rejäl bit.
Jag antar att ingen är intresserad av en steg- för stegbeskrivning av hur man gör någon av dessa blommor?

4 kommentarer:

hilde janbroers sa...

wow!! looks amazing!! yummie!

maria sa...

Jajjemän. Jag vill veta hur man gör!

Catharina sa...

JOOO! Så klart vi vill veta. Och vilka verktyg man behöver!

Anonym sa...

Jo, jag vill också veta hur man gör, snälla.....