måndag 23 september 2013

En liten tårta tillDet blev en tårta till i helgen, jag tyckte nämligen att när vi nu skulle ha kalas, och gästerna reste så långväga så var det en orsak god som någon att baka två tårtor. Vad jag inte hade tänkt mig var att allt skulle strula i sista stund.


Som jag nämnde var inte sockerpasteguden med mig. Den här degen var stenhård när jag skulle kavla ut den, jag har fortfarande ont i handflatorna, och när jag väl tillsatte vatten blev det deg nog för två tårtor. Degen blev också extremt lös, vilket faktiskt visade sig bli en fördel eftersom jag helt enkelt kunde skära bort vecken som bildades när jag lade på locket på tårtan och liksom klistra ihop degen, platta ut den med plattverktyget och för kanske första gången i mitt tårtbakarliv hade jag faktiskt en tårta klädd i sockerpasta utan veck eller ännu värre, hål. Jag tror dock inte denna metod är att rekommendera eller ens att den är godkänd i tårtbakarkretsar.

Som om elendet inte räckte med sockerpastan så upptäckte jag, när jag skulle fylla min fantastiskt goda chokladboten, att det var ett stort hål i mitten av den. Ett hål som alltså inte syntes utifrån. Tack och lov för fyllning och smörkräm.

Receptet på chokladtårtbotten hittar du här. 


Ser du den mittersta rosen??? Den är liksom lite, lite annorlunda än de andra. Den är nämligen Isabels allra fösta ros, som hon gjort helt själv. Visst är hon duktig?

För övrigt behöver jag väl knappast nämna att inte ens fotona lyckades på denna tårta...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Tårtan ser hur mumsig ut som helst. Rosorna ser skira ut. Isabels ros är super fin. Jag är imponerad.
En riktigt elegant tårta!

/Lola

Marita Johansson sa...

Woooow en sån superfin tårta och vilka rosor