söndag 4 augusti 2013

Vita Sandar, Mellerud


Swecams Vita sandar i Mellerud var sista campinganhalten i vår roadrip i sommar och det var också den campingplats som vi tyckte minst om. Faktum är att hela campingen gav intrycket av att man endast var ute efter att få ut mesta möjliga pengar av de campande.

Här var priserna för en natt med el i stort sett lika som på de övriga campingplatserna vi stannade på MEN...

Skulle du duscha tillkom en kostnad på 5 kr/3 minuter, ville du "njuta av det tempererade vattnet" i poolen, som var tempererat till ISkallt, så fick du betala extra. Ville du ha färska bröd till frukosten kostade de dubbelt så mycket som på de andra campingplatserna. Ville ditt barn höra ett urblekt gammalt troll i plast gråta kostade det pengar... Faktum är att till och med vissa av lekredskapen på lekplatsen kostade pengar att använda! Att tvätta en tvättmaskin med tvätt kostade 50 kr samt tillkommande kostnad om du skulle nyttja torktumlaren.

Om nu alla dessa extra kostnader hade inneburit bättre service eller fräschare servicebyggnader hade jag kanske inte klagat men så var ingalunda fallet! Tvärt om. Stanken på toaletten var så vidrig att jag höll på att svimma, på herrtoan var väntetiden så lång att Tim slutade att ens gå dit.

Lägg därtill en bokningsavgift på 80 kronor när vi checkade ut och intrycket av snålhet, snikenhet och ren fräckhet var total och lämnade en bitter eftersmak.

Aldrig mer Vita Sandar är vårt omdöme!

Vita Sandar må drivas av Sveriges mest giriga ägare men omgivningarnas skönhet är svårt att förneka. Vänern är Vänern! Som väl är kan vem som helst besöka den vackra stranden utan att checka in på Vita Sandar.

Dalsland är fantastiskt vacker och en lagom dagstur från Vita Sandar hittar man ett pärlband av små idylliska slussar som används tillräckligt ofta för att du ska ha turen att se dem i drift. 

Akvedukten i Håverud bör definitivt ses. Här står Isabel och Tim på själva Akvedukten. Det tog en del övertalning att locka ut henne på den, för den var minst sagt läskig trots att hon om någon kan simma!

Håverud

Ännu en sluss.

1 kommentar:

frubards pysselkök sa...

Vilka härliga semesterbilder du bjuder på!!! Tyvärr så finns det folk som skor sej på turisterna, men att betala dyrt och faciliteterna inte är fräscha... Där går gränsen!!!

Kikat runt lite i bloggen, och hit kommer jag absolut tillbaka!!!

// Kikki