lördag 24 augusti 2013

Västervik


Vår roadtrip i somras började i Västervik på Lysingbadets Camping. I motsats till Vita Sandar hade den här campingen allt du kan önska dig och mer därtill och helt utan extra avgifter utöver själva campingen. Man kallade sig för resort vilket det mycket väl skulle kunnat vara, fast en blekare och mer svensk variant än den vi är vana vid från utlandet. Men här fanns aktiviteter, pool, vattenrutchkanor, stränder, äventyrsland och rena, fräscha servicehus där allt var gratis. Ett paradis för barnen helt enkelt.

För mig framstod campingens storlek, och mängden campingplatser, en aning skrämmande men trots antalet platser hade man ändå lyckats dela in området så att det snarare blev flera mindre campingar bredvid varandra än en enda enorm uppställningsplats.

Det som däremot hamnar på minussidan är att jag upplevde tomterna mindre än på andra ställen, men det kan vara så att vi hade oturen att hamna på fel ställe. Dessutom var uppmärkningen av platserna inte det bästa.


Det var på den här campingen som Allis började gå ut med oss och klättra i träd. Bakom vår plats fans en liten skogsbeklädd kulle där det var helt perfekt att gå på promenad med henne.
Det var också här som hon passade på att smita ut från bilen. Inte något vi uppskattade. 

Fast vi var ensamma på vår promenad var det förstås inte långt tillbaka till campinglivet. 

Västerik är en sömnig liten småstad men tydligen en stor turistort. Inte så konstigt kanske med den stora campingplatsen i stan. 

Detta är dock inte Västervik, det är på vägen till Västervik. Vi var helt enkelt tvungna att stanna för i bakgrunden ser du förmodligen Sveriges gulaste rapsfält. 

Västerviks hamn.

Vattnet var inte speciellt varmt i havet. 14 grader enligt skylten. Vi drog oss snabbt vidare till den uppvärmda poolen. Sandleksakerna packades ner i nätet, istället för Isabel.


Inga kommentarer: