söndag 11 augusti 2013

Försvinnande gott!


De ser inte så mycket ut för omvärlden, dessa små chokladsnittar. De tar inte speciellt lång tid att baka heller, men i motsats till deras utseende är de bland de godaste småkakor jag smakat på länge. Om någonsin.

Varning!!!
Har du väl börjat äta så går det inte att sluta!

Originalreceptet hittar du i "Sju sorters kakor" under namnet Nötchokladrutor. Jag har modifierat det efter vår egen smak och gjort en dubbel sats enligt receptet nedan:


200 g smör
3 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker

Garnering: kokosflingor, nötter, mandlar eller pärlsocker. Jag hade kokos på mina

Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt, tillsätt äggen och vispa ihop.
Sikta ihop de övriga torra ingredienserna och blanda ner det i smörblandningen.
Lägg ett bakplåtspapper i en normalstor långpanna (den som hör till din ugn) och bred ut smeten på den. Jämna ut den så gott du kan för smeten flyter inte ut speciellt mycket i ugnen och ojämnheterna blir alltså kvar.

Strö på den garnering du valt.

Baka i mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter (175 grader i varmluftsugn).

Skär kakan medan den ännu är varm, gärna med en rullkniv.



Inga kommentarer: