fredag 2 augusti 2013

Chokladbiskvier med vit choklad


Chokladbiskvier verkar vara ett bakverk som är på modet just nu. Jag har sett det i flera bloggar på sistone. Själv valde jag att följa receptet i "Sju sorters kakor" till själva biskvierna men sedan använde jag två olika sorters fyllning och vit- respektive mjölkchoklad för att doppa kakorna i.

Mina rosa biskvier fick fyllningen som blev över från Fiffirutetårtan och mjölkchokladbiskvierna fick fyllningen som stod i receptet bestående av marsankräm, smör, florsocker och kakao. Jag ökade på kakaomängden till det dubbla och hällde dessutom i en rejäl skvätt från första bästa flaskan i spritskåpet som råkade vara Jim Beam.

Just det ja... De vita chokladen går utmärkt att färga med pulverfärg. Jag vågar inte rekommendera vanlig flytande färg eftersom smält choklad ofta skär sig om man har vatten i.
Det blev många fler biskvier än så här. Gissa var de är?

Inga kommentarer: