måndag 26 augusti 2013

Cake Pops


Jag har funderat på detta med Cake Pops hur länge som helst men aldrig riktigt vågat ta steget. I helgen bestämde jag mig att prova.

Och resultatet... tja. Som ni ser själva är de kanske inte de vackraste Cake Popsen jorden har skådat, men de var desto godare och med lite scrappiga dekorationer blev de väl presentabla. Personligen älskar jag färgerna och tyckte det var jättekul att fota dem. Receptet är en variant på dammsugare, kika längre ned om du är nyfiken på hur jag gjorde.






Recept
OBS, måtten är cirkamängder. Du justerar efter smak.

En chokladtårtbotten, inte helt genombakt.
2 msk kakao
150 g smält smör
2-3 msk rom eller arrakessens efter smak
1 msk jättestark pulverkaffe
150 g vit choklad
250 g mjölkchoklad
strössel


Gör så här:
Smula sönder tårtbotten, jag körde den i matberedaren eftersom den var lite fuktig efter att ha varit i frysen.

Blanda i de övriga ingredienserna, sikta kakaon. Be närmaste barn att provsmaka, jag bad henne nedan.

Rulla små bollar av "smeten", lägg på bakpåtspapper och stoppa sedan in i frysen där de får ligga i cirka 30 minuter.

Smält vit choklad och färgsätt med pulverfärg.

Ta ut bollarna. Doppa toppen av pinnen i den smälta chokladen och stick ned den i en boll. Gör så med alla  och stoppa sedan in dem i frysen i 10-15 minuter.

Tag sedan fram bollarna och börja nu doppa ned dem i den smälta chokladen. När du doppat bollen, och lyft upp den igen är det bra att försöka "skaka" av lite av chokladen innan du strör på valfritt strössel.

Jag doppade en del av bollarna i ljus choklad eftersom vi inte är så förtjusta i vit choklad.


Förste provsmakare, både av smet och färdig produkt. Hon gjorde tummen upp!


Inga kommentarer: