onsdag 3 juli 2013

Testing, testing...


Nä jag scrappar älskar jag att göra egna blommor och en layout utan blommor har länge varit helt omöjlig för mig att skapa. Samma sak gäller för tårtor. Jag älskar att göra blommor, testa mig fram med den sockerdegen. Och för varje gång lär jag mig helt nya saker.

Den här gången lärde jag mig att det är ganska smart att följa de tips och råd man läser sig till. Som tex att använda flower paste istället för sugar paste att göra blommor med. Jag gjorde min egen flower paste genom att tillsätta lite Gum Tragacanth till den sockerpasta jag redan hade. Det funkade perfekt trots att jag bara höftade lite vad gäller mängden.

Jag lärde mig också att det nog är bra att ha riktiga verktyg... vilket förstås innebär att jag måste handla lite till.


Jag har en vag plan på att baka kärleksmums i form av en tårta. Delvis för att vi gillar kärleksmums men också för att min familj tråkigt nog inte är så förtjust i tårta. Kanske detta blir dekorationen.


Det här lilla stället för blommor köpte jag på Strössel och annat, en webbutik som har det mesta. Tyvärr känner jag mig allt annat än nöjd med den här leveransen. Dels på grund av jag fönstershoppat så mycket att jag glömt vad jag faktiskt har och därför gjorde en dubbelbeställning, men också delvis för att jag inte gillar butiker som inte har ordentlig information, eller som i detta fallet, felaktig information. Enligt informationen om det här stället skulle håligheterna mäta 3.5 cm i diameter. I själva verket är de bara 2,6 cm vilket i diameter räknat blir ganska stor skillnad.... Lurad!

Jag mejlade givetvis men jag får stå för frakten tillbaka själv och butikens enda kommentar var att "ja det står fel i informationen". Jag slår vad om att det gör så även i fortsättningen. Jag kommer nog inte handla där igen, eftersom jag är ny i denna hobby vill jag kunna lita på det som står om en produkt eftersom jag ännu inte har någon produktkännedom och kan göra mig en korrekt bild av varan.


Några av blommorna hängde jag upp på en tråd för att på så vis kunna göra en blomsterkvist. Eftersom jag bara testade nu så blev det inte så många, men jag gillar effekten så det blir nog fler trådade blommor.

Inga kommentarer: