måndag 29 juli 2013

Project Life - detaljer


Några av de saker med PL som tilltalar mig speciellt mycket är enkelheten - att gå helt ifrån de bulliga, tjocka och tidskrävande layouterna med massor med små detaljer och lager på lager till något som helst ska vara både enkelt, snabbt och platt.

Men även om det ska vara enkelt, platt och snabbt och fotona ska ha huvudrollen så kan jag ändå inte helt strunta i mitt sinne för detaljer och att försöka binda ihop varje uppslag till något mer än en serie med fyrkanter i olika format. För mig hadlar det då om detaljer och färger som återkommer, fotonas färger som kommer igen och inte minst bakgrunderna som matchar ihop. Utan att det hela ska ta en hel kväll att få ihop. Jag syr därför inte, jag lägger inte tid på att leta efter dekorationer, istället har jag samlat allt jag vill ha i en enda pärm, jag gör inga egna dekorationer om det inte handlar om att stansa ut en cirkel och jag använder färdigmatchade miniblock med papper.

Men detaljerna är ändå viktiga. På den här sidan är det några element som återkommer, och några mönster som går igen för att det trots färgerna ska ge ett behagligt och inte allt för rörigt intryck.


Här har jag varit så fräck att jag helt sonika klippt bort en tvättlapp från en av badhanddukarna. 

Jag har använt dekorationer från 2-3 serier med samma färgskala och stil Den lilla gulrandiga flaggan går igen på flera ställen och är klippt från toppen på ett av pappren.

Jag låter samma dekoration sitta i två fickor bredvid varandra. Det bidrar också till att sidan binds ihop på ett fint sätt tycker jag. 

På hotellet fanns frikostligt med små askar på toaletten. Jag passade på att ta med några av dem hem. Här har jag använt en cirkelstans för att få en liten dekoration i kanten på en journaling spot. 

Inga kommentarer: