fredag 26 juli 2013

Fiffirutor på höjden


Fiffirutor, Kärleksmums, Snoddas... ja jag gissar att en och annan läsare har ännu ett namn att bjuda på när det gäller den gamla klassikern - chokladrutor med choklad och kaffesmörkräm och kokos på. Godast är de när de är frusna tycker jag personligen.

Här har jag använt samma recept som i "Sju sorters kakor" och bakat ut smeten i fem stycken engångsformar. Sedan har jag lagt på smörkrämen och staplat fyra av tårtorna ovanpå varandra. Innan jag lade på smörkrämen penslade jag bottnarna med en blandning av vatten, socker och lite rom för säkerhetens skull. Inget tar ju skada av lite sprit tycker jag. Den femte botten som blev över fick också lite topping på sig och åkte in i frysen som den var.

Själva smörkrämen gjorde jag dubbels sats av för att den skulle räcka att klä tårtan med också men det hade förmodligen räckt med en och en halv sats. Å andra sidan går det ju ypperligt att spara smörkräm i kylen och baka fler bottnar en annan dag.

2 kommentarer:

Sewe sa...

Oj va fin bakelse, säkert supersmarrig också :)

/Sewe

MiaMaria sa...

Tittar in för lite inspiration och denna måste jag testa till Josefins födelsedag :) Hon hade bakat kärleksmums med kompisarna här om dagen, det enda de behövde hjälp med var att göra kaffe ;)