tisdag 4 juni 2013

Project Life - PL

För er som inte scrappar kan jag berätta att "Project Life" är den nyaste trenden inom scrapindustrin. Jag skulle tippa på att det är en trend som kommit till för att någon ville tjäna ännu mer pengar och skapa sig en nisch. Säljargumentet är att det här är ett sätt att verkligen dokumentera ditt liv utan att det tar hela ditt liv i tid. Det här ska vara snabbt och enkelt och helst ska varje dag i veckan dokumenteras. Dessutom behöver du inte så många prylar. Jo pyttsan. Det växer snabbt upp en helt ny industri i industrin med PL-prylar i mängder. Den som vill shoppa kan shoppa ihjäl sig precis lika bra som när det gäller vanliga scrapprylar.


Jag föll för trenden. Fast som många av er vet redan så är jag en motvalls kärring. Min variant av PL är som följer:


  1. Inga nya, specialanpassade, produkter ska köpas. Hittills har jag bara köpt fotofickor vilket är själva förutsättningen, men jag har valt att köpa helt vanliga fickor. Inte specialanpassade för PL. Jag har också valt att skaka liv i min lilla Selphyskrivare och beställt bläck och papper till den. Hur länge jag kommer att hålla mig till denna punkt? Ja det vet ingen...
  2. Inga höga ambitioner i fråga om dokumentation.
    Genom åren har jag lärt känna mig själv. När det blir ett krav tappar jag lusten. Mitt mål är att ha roligt, att få använda foton som annars bara ligger i datorn, att dokumentera händelser, inte uppfinna händelser, leta efter händelser varje dag, för att dokumentera och skriva. Skrivandet är underordnat, många bilder talar för sig själva.
  3. Inte dokumentera varje vecka.
    Visst får gärna vardagslivet komma med på ett hörn ibland, men det viktiga för mig är att få med saker som när vi åker till stugan, när våren kommer, när Isabel har kalas, när vi bakar en tårta eller åker på utflykt. Inte att varje vecka dokumentera att jag åker och handlar mat.


Här kommer mina första sidor, de som inte var med i AOS-tidningen förra veckan.
4 kommentarer:

pysselpetra sa...

Underbart. Bra jobbat

Leanne sa...

that cake is gorgeous!!! Loving your PL..x

Lilla07an sa...

Mycket snyggt och mycket kloka tankar, som vanligt. Jag gillar motvalskärringar :)

ANNA sa...

Fina sidor å jag håller helt med dej... Mammon får inte styra mitt liv sådär heller *smiles*

Jag är mycket för att plocka ihop kit till mej själv (bla. kommer du ihåg 8 is enought som kom härom året, såna gjorde jag en hel del)och då struntar jag i om ett papper eller en dekoration är gammal eller ny, det viktiga är ju att jag gillar den och att den passar syftet. Nu har jag inte hoppat på PL men om jag gjorde det skulle jag nog peta ihop ett gäng vecko-kit att sånt som fanns här hemma och lägga med dekorationer som kan tänkas passa i säsong.

Jag har dessutom alltid ett gäng layoutkit liggande som jag plockat ihop "för en regnig dag". Det är himla lätt att grabba ett sånt och sitta någon annanstans och pyssla....