tisdag 21 maj 2013

Hemma hos mig - Ikea make over

Jag älskar att göra om hemma. Det är nu tyvärr inte allt för ofta man har råd med stora förändringar men ibland räcker det med lite färg. Denna gång blev det bra mycket mer än det och på kuppen fick till och med Isabels rum ett litet lyft... när vi nu ändå var i "Make over" tagen.

Jag tycker att vårt kök egentligen är precis lagom stort. Jag är ingen köksmänniska som gillar att sitta i köket, men nu, sedan jag började tycka om att baka har jag tillbringat ett antal timmar där. Och jag har insett att det vårt kök saknar är en rejäl bänk att arbeta vid. Så en vacker måndag vid jobbets måndagslunch när de andra berättade om sina kök fick jag en idé. Varför inte slänga ut en del möbler, bygga en köksö och fixa en matsalshörna i vardagsrummet?

Till min förvåning var det inte så vidare värst svårt att få med gubben på tanken. Möblerna såldes, ett tag fick vi äta lite överallt i hemmet medan vi målade och snickrade och efter ett antal turer till Ikea blev slutresultatet ett Ikeakök, men med vår stil.  I alla fall vill jag tro det.

IKEA, Bekväm, kök, make over
Köksön byggde vi av två IKEA Bekväm som jag målade vita och en bordsskiva vi hade turen att fynda i fyndhörnan för 99 kronor. Med lite svart lackbets och betslack på det är det ingen som kan se att det är ett fynd och en besparing på 500 kronor. 

De röda detaljerna i köket beror delvis på att min älskade kitchen aid är röd, men också för att vi har röda detaljer i vardagsrummet och det binder ihop de två angränsande rummen på ett fint sätt. 

Jag älskar klotlampor. Vi hade länge gått och tittat på den här varianten av lampor, så när Tim kom med idén var jag snabb att nappa på den. Jag älskar mina lampor från Clas!

Små burkar från IKEA, pimpade med röda prickar från scraphögen.

Man behöver som sagt inte dricka te för att ha en vacker tekanna. Denna är lagom stor för en miniblomma. I bakgrunden ett kakfat från Lagerhaus

Jo, jag gick faktiskt iväg och köpte burkar efter att jag googlat på dem. De är sv*ndyra men heeelt underbara! Glasburkarna kostar däremot 10 kr för fyra på Lagerhaus. 

De underbara prickiga muggarna fick jag i födelsedagspresent av bästa svägerskan. De passar perfekt till skålarna och glögg-/espressomuggarna från Lagerhaus. 

IKEA, Fabrikör, vitrin
Vitrinskåpet kommer också från IKEA och heter Fabrikör. Första gången jag såg det var jag inte säker på om den var snygg eller ful men ju mer jag tänkte på det desto mer fascinerad blev jag av det. Till slut insåg jag att jag var kär. Eller... ja så kär man nu kan bli i en hemsk IKEA-pryl. 


To be continued!

4 kommentarer:

Aase sa...

Såååå fint det blev och läckert med röda detaljer. Visst räcker det med lite färg och fix ibland för att pigga upp och få en go hemmakänsla!!

Kram

Linda sa...

Så mysigt! Vill du göra om hos mig med? =)

Unknown sa...

skitsnyggt! härlig stil.
(tips, den vita kransen på lamporna går att ta bort då åker skyddet ända ner till lampan, smaksak men jag tycker det är snyggare)

Johanna | Tillvaron.se sa...

Så fint ni gjorde. Och vad skönt med rejäl arbetsyta. Och det ser ju ut som att det går fint att sitta där och ta en kopp kaffe också. Mycket bra jobbat!

Och fabrikör, jag säger bara halleluja. Jag är också kär!