måndag 1 april 2013

Regnbågstårta - Death by Spring

tårta, cake, sugar paste, sockerpasta

Vår påsktårta blev en aning... utflippad. Jag hade haft en bild av en vacker, stilren tårta med rosa lock och svarta ränder, på sin höjd en blomma på mitten och ägg runt om. Jag hade inte alls planerat påskarens död som tema. Men så blev det och även om en inte är speciellt vacker så tycker jag den är ganska rolig.

Jag kan berätta att den här tårtan inte bakades på en dag, faktiskt tog den flera dagar att göra. Jag inledde med att göra tårtbottnarna efter ett recept jag hittat på internet, tyvärr kommer jag just  nu inte ihåg var. Smeten innehöll äggvitor istället för hela ägg och blev ganska kompakt och väldigt saftig när den var färdig. Den skulle ge åtta bottnar vilket den också gjorde, men för min tårta blev det två bottnar för många.

Jag bakade ut de åtta bottnarna i två omgångar i engångsformar och frös sedan ned dem. Var och en i egen gladplast.
Några veckor senare, lagom till påsk alltså och dagen före den skulle serveras fyllde jag den med glasskräm. Jag vet inte om min glasskräm blev som ursprungsreceptet, det enda jag gjorde var att blanda Marsan med vispad grädde. Min sambo är barnsligt förtjust i Marsan som faktiskt är riktigt god när den blandas med grädde.
Jag har fått lära mig att sockerpasta smälter om den kommer i kontakt med grädde, vilket ju glasskrämen innehåller. Därför ska man fodra tårtan med smörkräm, något jag inte hade lust att göra. Istället penslade jag lite rumsvarmt smör på sockerpastan foder. Det funkade utmärkt. Enda nackdelen var att jag inte kunde spara resterna av det utkavlade locket eftersom de då var smör på den. 
Dagen innan tårtan skulle serveras hade vi stora pysseldagen, jag, Isabel och hennes kompis.

Den lila rosen du ser överst i bild har Isabel skapat!!!

Mums!

1 kommentar:

Cathy A sa...

I love cake and this one is a work of art, so much detail and I just adore the bunny with his tail sticking up!