lördag 27 april 2013

Franska smörkex


Jag hade någon slags förhoppning om att baka vackra kex. Hela idén var befängd insåg jag när det blev uppenbart vad som skulle komma ut ur ugnen. Kex som var ojämna både till tjocklek och yta och som dessutom var ojämt färgade. Jag som hade hoppats klä dem med Sugarpaste i vackra färger och få söta små kex att fotografera... Icke.

Fast de blev ganska goda och faktiskt var själva degen inte speciellt omständig att röra ihop, snarare tvärt om - överraskande lätt. Dessutom hade jag en tillfrisknande sjukling till hjälp. Det som krävde desto mer tålamod var att baka ut kexen...

Enligt receptet skulle man koka socker, vatten och smör och sedan blanda det med de torra ingredienserna. Lite som trolldeg tyckte dottern. En väldigt fet trolldeg.


Mitt recept hittade jag här. 

2 kommentarer:

Lilo sa...

Ser goda ut! Alldeles för länge sedan vi sågs nu... saknar er!

Linda sa...

De är ju jättefina! Här heter sådana kex (som bara är rektangulära, och inte alls så roliga som era) "Petit Beurre", vilket min son tyckte var lite konstigt, hur kan en kaka heta "lite smör"?