onsdag 3 april 2013

En snabb och liten chokladtårta
I söndags när jag vaknade så insåg jag plötsligt att den där påsktårtan med haren som överdoserat våren och påskäggen kanske inte skulle bli riktigt någon jättehit hos mig själv. Det fanns ju inte ett endaste litet kakaokorn i den och än mindre choklad. Så jag tänkte att om jag bakar en liten, liten chokladtårta också? Vad skulle hända då egentligen? 

Sagt och gjort. Jag använde samma recept som sist fast halv sats och jag måste säga att det receptet måste vara jordens godaste chokladtårta. Du hittar receptet här. Som fyllning gjorde jag en snabb och kanske inte så lyckad chokladmousse men även om den inte var som godast på söndagen så lovar jag att den, tillsammans med tårtan, var helt oemotståndlig på tisdagen. Tyvärr fanns då bara en väldigt, försvinnande liten bit av den lilla tårtan kvar. Man kan av detta dra två viktiga lärdomar:

1. Baka aldrig tårta samma dag som den ska ätas.
2. Baka aldrig en halv sats av en god chokladtårta. Mycket viktigt!


En annan sak jag inte precis lärt mig än är hur man får sockerpastatäcket att sitta fint utan veck på tårtan. Någon som kan komma och hålla en kurs för mig i denna vetenskap?

Nu kanske vi kan ursäkta just den här tårtan, med tanke på att den är min tredje med sockerpasta och att hälften av botten fastnade i den lilla, lilla formen och jag fick pussla ihop den som ett avancerat 3D-pussel.

2 kommentarer:

Linda sa...

Så fin i all sin "enkelhet" jämfört med kanintårtan, underbara blommor!
Tycker du inte att det blir för sött med sugarpaste? Eller det kanske bara är jag som inbillar mig att det är som att äta direkt ur sockerpaketet...

Marita Johansson sa...

Meeeen sicken fin tårta