söndag 17 mars 2013

Våren är här och blommorna...


...står i full blom. Eller hur?

Eller kanske inte för vi hade -12 grader i morse när jag vaknade och även om solen skiner på dagarna och snön smälter så är det ganska kylslaget ute.

Inne hade jag för en tid sedan Primulor i denna bomkruka, tyvärr är jag inte känd för att ha gröna fingrar och de dog långt innan den generösa bytesrätten gick ut och bytesrätten gäller inte döda blommor. Det hade annars varit praktiskt att lämna tillbaka blommorna efter jag dödat dem...  Nu gick det inte och jag skulle ha köpt nya blommor men jag är väl inte heller känd för att ha gott minne. Alltså fick en annan blomma plats i krukan.

Blomman heter Allis Bengalis på latin men kallas Allis i folkmun. Hon är relativt enkel att sköta. Regelbundet med vätska och gödsel och dubbel dos av lek året runt. Skulle hon inte trivas med skötseln  kommer hon mycket tydligt att berätta det för dig. Med andra ord en lättskött blomma. Om du inte är säker på om du kan sköta en så här dyrbar blomma så kan jag tänka mig att låna ut henne i slutet av juni.


Inga kommentarer: