tisdag 12 mars 2013

Spellbinders som fotoram


Under det senaste året har jag haft förmånen att få blogga för Spellbinders en gång per månad. Mitt uppdrag tog slut i mars men Spellbinders bad oss internationella bloggare att vara kvar. Uppdraget blir mindre frekvent och jag slipper att blogga i deras blogg. Det är ett upplägg som passar mig bra då jag ändå använder deras produkter på mina layouter. Det här är min första layout i det nya Internationella programmet.

Jag har använt ett diesset som heter Adorning Squares och som består av många olika delar som hör ihop och kan kombineras på flera olika sätt. För att passa in fotot i den ram jag valt har jag softat kanterna på det och skrivit ut på fotopapper som jag sedan stansade ut.

Så här gör du momenten i Photoshop:

Beskär fotot till den storlek du behöver för att passa ramen. Det är yttermåtten som räknas, dvs där fotot tonats ut helt. 
Kopiera in det beskurna fotot på ett nytt dokument som har samma mått som ditt fotopapper. 

Gör en markering runt fotot, ca 5 mm innanför kanten. Högerklicka och välj alternativet "Feather".

Jag har valt att ställa radien till 30 pixlar i det här fallet.


Högerklicka igen på markeringen och välj denna gång "Select inverse". Du har nu inverterat markeringen och kan trycka antingen på backsteg eller Delete för att ta bort kanten av fotot och få det att sakta tonas ut till vitt. Ibland kan man behöva trycka på Delete flera gånger för att få en snygg övergång.

Nu är det bara att skriva ut ditt foto och stansa ut det med vald dies. Eftersom min innehöll ett fint mönster lade jag en bit bakplåtspapper mellan fotot och dien vilket gör det lättare att få ut mönstret ur metallen.Så här vackert blev slutresultatet!4 kommentarer:

Linda sa...

Tack för en bra beskrivning på hur man gör! Vet du om spellbinder-diesen passar i en Cuttlebug?

Susie Bentz: My Time to Play sa...

This is brilliant! Thanks so much for the step by step photoshop...I am a little rusty so I need every bit of help I can get! This is just beautiful!

Bridget Larsen sa...

That is absolutely gorgeous Martina, and thank you for the Photoshop tutorial
Bridget from Australia

Beck Beattie sa...

that spellbinders die makes a beautiful accent to your layout!