söndag 3 mars 2013

Plötsligt en dag...

... fick jag för mig att jag skulle baka. Jag har faktiskt inte bakat på fler år jag kan komma ihåg. Men jag skulle baka en tårta. Inte vilken tårta som helst givetvis. Den skulle vara liten, hög och väldigt vacker.


Fick ni skrattanfall nu? Jo då, jag vet att jag har en ganska lång väg kvar tills jag når alla de målen. Men faktum är att på vägen till tårtan har det bakats en hel del annat, en rulltårta, en kladdkaka och så lite bröd. Allt detta för att jag bestämde mig för att baka en tårta och insåg att jag behövde en elvisp som inte skvätter ner hela köket och vars alla 20 olika fastigheter är lika hastiga. Och för att jag sedan gick in på MediaMarkt för att köpa mig en elvisp och kom ut med en hushållsassistent. För övrigt kan jag meddela att det var mitt första och sista besök på MediaMarkt i Södertälje. Maken till dryga, okunniga, och ohjälpsamma expediter har jag aldrig sett på ett och samma ställe. Jag vet, jag kanske är ensam om att tycka om att få trevlig och bra service men sådan är jag. Kanske är jag gammaldags eller rent av gammal men så är det bara. Och trots mina brister som kund hör jag till den mest köpstarka och köpvilliga kundgruppen så kanske borde jag räknas ändå?

Jag uppskattar butiker, varesig de är nätbutiker eller vanliga, där man faktiskt blir trevligt bemött och får snabb service och där innehavaren bryr sig om att rätta till misstag. Så som till exempel på butik Maglia som säljer garn. Eller varför inte Lyckas med Mat och Kakburken. Båda två snabba både på att skicka paket och att svara på frågor. Något som en del andra allt för ofta glömmer bort. Har kunden fått sin vara så är köpet avslutat för dem och eventuella klagomål är de inte intresserade av att hantera.

Men för att återvända till tårtan. Två av lagren är fyllda med choklad jag smält i grädde, vispat och blandat med bitar av Center. De andra två lagren är fylld med krossade hallon och vispgrädde. Själva tårtbotten är en chokladbotten med massor av socker i. Dekorationen är hemmagjord sugar paste och för att den inte ska smälta är tårtan fodrad med vitchokladsmörkräm. Inget för den som bantar mao. Nu återstår att se om den också är god. Den fantastiskt vackra katten har Isabel skapat.2 kommentarer:

Marita Johansson sa...

Åhhh men sicken tårta.
Ser sååå fin ut och låter så smaskig på beskrivningen

Jättefin katt är det på den oxå

Hoppas att den var riktigt god

Kraaaam

cissi sa...

Wow, jättefin tårta. Min kompis bakar fina tårtor och din tårta låter lika god som hennes är.