lördag 30 mars 2013

Lite fika kanske?


Dammsugare är något som hört till mina favoriter så länge jag kan kan minnas. Det är ett av de få bakverk som jag kan komma på som funnits kvar genom tiderna, varken mer eller mindre populärt. Jag tror att de, med undantag för pepparkaksdammsugarna till jul, också sett exakt likadana ut genom åren. Utom förstås när jag gör dem.

Självklart har jag färgat marsipanen rosa och lila, det sistnämnda eftersom det är påsk, och just de här modelldammsugarna har jag utrustat med extrautrustning i form av blommor. Det ingår inte i grundutförandet. Jag försökte även här att använda mina Spellbinders M-bossabilities men mönstret blev inte så tydligt som jag skulle önska. Jag måste nog investera i en mönsterkavel helt ekelt.

Ska jag vara helt ärlig hade inte en aning om att man kan göra egna dammsugare, eller kanske framför allt att de inte kräver en massa konstiga ingredienser och specialverktyg. I själva verket är de busenkla att göra. Jag använde det här receptet men jag hade i mer av allt, speciellt av smöret som jag inte tyckte räckte för att få kaksmulorna att hålla ihop. Jag ville också ha mycket arraksmak, men arrakessensen var inte speciellt smakstark så jag hade i en skvätt Ungersk rom också.

Mitt största orosmoment var marsipanet. Gubben hade köpt en helt vanlig "tub" med marsipan och jag var rädd för att den skulle vara omöjlig att kavla ut men faktum är att den var lika lätt att kavla ut som sockerdegspastan. Så det blir nog fler marsipanklädda kakor i framtiden.Inga kommentarer: