onsdag 6 mars 2013

Det här med att baka...Det kan faktiskt vara vanebildande. Svårigheten är att jag fortfarande inte är speciellt förtjust i att baka trista gamla kakor som bara ser ut som kakor. Jag vill kunna göra vackra kakor. Fast goda. Och det är väl det som är problemet för muffins har ju potential att bli vackra men är inte speciellt goda...

Isabel har haft ont i magen och vi har varit hemma. Vi passade på att prova ett muffinsrecept, och jo då jag kan meddela att jag till och med kan misslyckas med det enklaste, jag hällde lingonsylt i dem istället för jordgubbsylt. Inte så gott sådär rakt upp och ned men med de söta sockerlocken och en söt vitchokladsmörkräm på blev de ganska okej.

Ser du att själva locken är mönstrade? I mitt senaste paket från Spellbinders fick jag med ett av deras jättestora M-Bossabilities. Jag har ingen Grand Calibur så jag slängde den åt sidan och tänkte lotta ut den eller något liknande meeen... den som spar, hon har. Istället för att investera i en kavel eller matta med mönster använde jag den som underlägg när jag kavlade ut min hemmagjorda Sugar Paste. 

Blommorna var mitt första försök så jag fick kämpa lite. Utstickarna som blommorna är gjorda med köpte jag för länge sedan för att göra blommor av papperslera med, därav den enorma storleken i förhållande till muffins. 

Eftersom blommorna aldrig riktigt torkade så förstod jag varför Flower Paste tydligen är att föredra. Det får bli nästa inköp, för nog ska det väl gå att baka både goda och fina kakor?


Min älskade ont-i-magen dotter hade inte så ont att hon inte också blev sugen på att testa att dekorera. Och jag kan inte säga annat än att jag är imponerad av hennes första försök.

Inga kommentarer: