lördag 20 oktober 2012

Virkning pågår

I helgen är det Syfestival på Stockholmsmässan. På deras hemsida står det att det är femte året i rad de är där? Helt otroligt, det betyder att det är så länge sedan jag var där sist för när jag var där så var det i Solna eller Kista eller någonstans väldigt långt bort från all ära och redighet.

Jag har inga som helst planer på att gå, mitt minne av det hela är att allt var dyrt, det var för mycket folk och jag kände inte jag gick därifrån med ett enda bra köp. Men det var som sagt ett tag sedan.

Det betyder förstås inte att jag inte handarbetar. Min, i mitt eget tycke, underbara filt blev klar för någon vecka sedan, den jag kämpat med i nästan ett år. Mormorsrutor är underbara men ganska tråkiga att virka, med alla garnbytan och trådar som ska fästas varje gång blir det inte så produktivt tycker jag.  Inte ens om man fäster alla trådar medan man fortsätter virka och virkar ihop i farten. Det kan kanske bero på motivationen sjönk mot slutet då varje rad tog för lång tid och gjorde för liten skillnad.


Jag trodde när jag äntligen virkat runt kanterna på mormorsrutefilten att jag nu aldrig skulle ta i en virknål men den ambitionen saboterade Maria effektivt. Hon visade en så vacker filt på FB, en babyfilt virkad med sick-sacmönster. Jag blev så såld att jag till och med tvingade mig själv att lista ut mönstret genom att faktiskt LÄSA det!

Min filt kommer inte att bli någon babyfilt även om det faktiskt mycket snart väntas tillökning i familjen (nej inte av mig så klart!). En helt äkta baby som ska bli en liten kusin till Isabel.

När jag startade detta projekt för några veckor sedan var jag väldigt sugen på just att virka en babyfilt men eftersom min virkproduktivitet inte är speciellt jämn vågade jag mig inte på det projektet. Istället valde jag att i lugn och ro virka en filt till sovrummet. Än är det långt ifrån klart men jag är förvånad över hur långt jag hunnit och hade det varit en babyfilt hade det ju faktiskt varit klart nu.

Inga kommentarer: