tisdag 25 september 2012

Living with Allis

Fega Allis harnu bott med oss i två veckor och vi börjar så sakta lära känna varandra. Jag förundras igen och igen över hur två katter kan vara så olika varandra som Allis är mot Elsa, samtidigt som det finns så många likheter. Trots att jag borde veta för jag har haft katter förr så förvånas jag ändå. Fast på ett positivt sätt, för det finns nog inte mycket som är roligare vad gäller katter än att upptäcka deras sanna personlighet.

Allis är en riktig buse, precis som Elsa var när hon kom till oss, men deras lekar är så vitt skilda som natt och dag. Allis är inte speciellt road av laserpricken, Elsa var galen i den. Allis älskar höga höjder, att gå balansgång på trappräcker är hennes favoritsyssla, medan Elsa föredrog mer marknära lekar.

Allis hade aldrig sovit i en säng när hon kom till oss, ändå lade hon sig på samma plats som Elsa i min säng redan första natten. Men i motsats till Elsa är hon inte speciellt beroende av att sova i min säng, hon kommer aldrig upp till mitt ansikte för att visa mig ömhetsbetygelser och har aldrig ens försökt slicka mig. Hon håller lite avstånd fortfarande. På kvällarna när Allis drar i gång och busar kan jag lugnt stänga sovrumsdörren utan att hon bryr sig, något sådant var omöjligt med Elsa redan från dag ett. Jag inser förstås att detta kan ändras. Det ska bli spännande att följa hennes utveckling.

Bengalkatt Allis
 
Bengalkatt Allis
En Bengalkatts mage ska vara prickig, men i Allis fall är mönsterpassningen ganska dåligt gjord på hennes one piece. Jag funderar på att reklamera dragkedjan.

Bengalkatt Allis

Bengalkatt Allis
Trappan har slutat vara läskig trots att den fortfarande knarrar. Hon har också gjort ett antal försök att gå ner för trappan på själva trappräcket. Det däremot tycker jag är läskigt.

Bengalkatt Allis
Husse kom hem med röret förra helgen. I två sekunder var hon lite skeptisk till den men sedan dess har det snabbt blivit favoritplatsen.

Bengalkatt Allis
"Försök fånga mig på bild om du kan" ja.. det är ju inte det lättaste. Av 300 bilder är det 10 som är acceptabla?

Bengalkatt Allis

Bengalkatt Allis

Bengalkatt Allis

Bengalkatt Allis

4 kommentarer:

Tanja sa...

Vilken otroligt vacker katt!

Lilla07an sa...

Söt tjej! Klart dem är olika....Bengal är en helt annan ras. Det var inte länge sen vi hade Bengaler på svenska utställningar med vildkatter i 3:e led.

Becca sa...

Bengaler är så vackra!

pysselpetra sa...

vilken vacker teckning katten har ♥ urgullig