onsdag 19 september 2012

Ditto

Jag har länge beundrat layouter som är grafiska och Clean and simple. Jag har försökt att göra egna layouter i den stilen utan att lyckas speciellt bra. Jag har också, kanske ännu längre, retat mig på trenden att fotona helst inte ska synas på en layout och riskera att störa alla vackra dekorationer. För mig har Scrapbookingen alltid handlat om att visa upp fotona och dokumentera dem, inte att visa dekorationerna även om jag älskar att dekorera mina layouter.

När jag såg Ditto och läste mer om tanken bakom var jag helt enkelt tvungen att testa det. Kanske skulle jag nu, med gott samvete, lyckas skapa CS-layouter som går snabbt och som visar upp bilderna och händelserna? För med handen på hjärtat måste jag erkänna att jag sällan scrappar de där bilderna som inte är perfekta och sockersöta, som istället berättar en historia. De är ju oftast inte lika fina och stör ju resten av layouten. Men nu skulle det, med Ditto, alltså bli ändring. Här skulle vardagsbilderna scrappas.

Ditto layout
Det här blev min första layout och jag måste erkänna att jag knappt vill visas den. Jag är inte precis nöjd. Här har jag nästa bara använt produkter från Ditto-serien förutom den lilla fågeln som kommer från ett Primapapper. Layouten blev klar på cirka 20 minuter.

Ditto layout
Det här är min andra Ditto-layout och ni ser att mer och mer andra dekorationer har slunkit med. Fortfarande är det ändå bilden som är i centrum och den tog inte mer än 30 minuter att göra.

Ditto, Bengal
Här har vi min tredje layout. Jag har kompletterat Ditto med en pappersrest jag hittade närmast mig på bordet och några småbitar band, dessutom har jag kopierat upp kattens stamtavla och skrivit ut hennes namn. Fortfarande är det en snabb layout, med några få detaljer, men den kanske inte är så CS??? Vad tycker ni?

Inga kommentarer: