lördag 21 juli 2012

Pegasos Royal med Nazar

Som en del av er vet har vi just kommit hem efter en vecka i Turkiet. Vi bokade vad vi trodde skulle vara ett femstjärningt resort, all inclusive, med mängder av rutschkanor och hamnade på ett hotell som jag på sin höjd skulle kalla för trestjärnigt. Snacka om felaktig marknadsföring på gränsen till lögn av Nazar! Jag skulle skämmas för att kalla mig "specialist på exklusiva och all inclusive hotell".

Hotellet var gammalt, slitet, saker var trasiga - allt från poolerna till mattorna i korridorerna, saker var smutsiga och dåligt underhållna, rummet illa städat, om man nu ens kan prata om städning när ett soffbord inte dammas under en hel vecka och skräpet inte tas ut, maten var enformig och fikat tog slut om man inte ställde sig i kö innan utsatt tid, för att inte ens gå in på den trista, på gränsen till otrevliga hotellpersonal som mötte oss nästan undantagslöst under hela veckan. Detta är förstås bara några exempel på detaljer som jag inte förknippar med ett femstjärnigt hotell som en resebyrå påstår vara ett av deras bästa, jag skulle kunna fortsätta länge till. Kanske ska vi vara glada för att vi slipper se de andra hotellen Nazar inte kallar bäst.

Nazar var för oss en ny upplevelse. Bortsett från den gravt felaktiga marknadsföringen måste jag dock även nämna de positiva upplevelserna. Till skillnad från Fritidsresor hade de faktiskt personal på plats som tog emot, följde med till hotellet och som under hela vår vistelse faktiskt syntes på hotellen. Åker man på charter som vi ju gjorde är det liksom lite av vad man förväntar sig, även om det tyvärr inte uppväger känslan av att ha blivit lurad.

Det ovan nämnda till trots hade vi en skön semester, tack vare vädret och oss själva så klart. Jag tänkte bjuda på en del bilder, främst för att jag vet att mamma gärna vill se!

Isabel fånar sig i poolen med sin pappa. På bild ser det idylliskt ut men poolområdet var smutsigt och Isabel fiskade upp mängder av små mosaikbitar ur vattnet som lossat från poolen. Tittade man såg man det begynnande förfallet.
Hon inte bara ser rolig ut i de där, hon låter rolig också.
Hotellet har, om jag räknat rätt 17 vattenutschkanor för barn i alla åldrar samt tre stora egna poolområden. Vattnet är självklart så varmt att man knappt vill gå upp. Dessutom finns två andra systerhotell intill vars anläggningar vi kunde nyttja.
Utsikt mot havet  från rutschkanorna.
Utsikt mot andra hållet och de andra hotellen.

Den privata stranden. Vattnet i havet var oftast varmare än i poolerna men Isabel var inte så förtjust i att det var så salt.

Om man ber min sambo att ta kort får man oftast sneda och oskarpa bilder... efter sisådär en kvart eller så. Tur att Photoshop finns.Sista kvällen i matsalen. Jag scrappade ett hårband till henne som passade klänningen perfekt, men jag tror vi måste börja jobba på hennes hållning.

Den magiska timmen...

Strandpromenad efter solnedgången.


Av någon märklig anledning fick man inte gå ut på piren efter klockan åtta. Undrar om det hade att göra med sköldpaddorna som simmar in under skymningen?


Hotellet hade både bowling och spelhall.

Kvällspromenad igen.

Allt har ett slut...

6 kommentarer:

Sanna F sa...

Tråkigt att höra att det inte var så bra hotell :( Ser dock trevligt ut på bilderna ! Kram kram

Petraso sa...

Trasigt smutsigt ? Inget alls jag känner igen vi bodde på det mitterst hotellet av dom 3 och fick super städat och var jätte nöjda för vi fick tom 2 badrum och hade jätte rummet dock i te med havs utsikt men det visste vi... Vi var där 2010

Linda sa...

Det ser underbart ut!

Lilla07an sa...

oj, vilken pingla med rött hår och höga klackar ;). Trist att ni inte blev nöjda med hotellet.

Kram /Maria

Marie/Mison sa...

Gud vad snygg du är människa!!!

Annette sa...

Tänkte att jag måste skriva hur mysigt allt ser ut, men så såg jag ditt röda hår och de pepitarutiga skorna! Wow! Jag har länge tänkt färga håret rött men är rädd att mitt gråa kommer att bli för skarp kontrast i hårbotten, trist nog. Men skorna, sådana vill jag också ha! Vad roligt att se dig på bild också!